Раздадоха наградите за добротворство

Рут-Констанс Койнарска спечели “Добрият Самарянин 2022“- годишните награди на сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Отличието й беше връчено на стилна церемония на сцената на Държавна опера-Стара Загора. 

Сред отличените за добротворство са и двете треньорки по плуване към клуб „Траяна“ Теодора Петкова и Виктория Колева, за работата си с казанлъшката ученичка Христослава Колева, която спечели десетки медали от национални и международни турнири за младежи с двигателни и ментални увреждания.

„Страхотно е, когато видиш, че трудът на добри и всеотдайни хората, които са винаги до специалното ти дете и не само до него бъде оценен! Христослава дължи своите медали на упоритата си работа с тях. Те я подкрепят и и помагат да сбъдва мечтите си“, разказа майката на Хриси, Иванка Колева.

Церемонията снощи беше открита с танц в изпълнение на Христослава, която е лице на Старозагорската опера и проекта „Ние сме музиканти“. Залата беше пленена от изящния й танц, а Сопраното Русалина Мочукова, солист на Държавна опера – Стара Загора, дипломиран логопед и ръководител на проекта, сподели, че Христослава е покорила сцената и публиката и много се гордее с нея.

На церемонията бяха връчени за първи път отличия в категория „Неуморно добър самарянин“ на трима старозагорци, които за поредна година „сътворяват доброта“. Специални плакети получиха Моника Маринова, Марина Димитрова и Янко Янков.

Наградата на общността спечели Ивайло Георгиев, треньор на Спортен клуб „Атила“ и председател на Сдружение „Боен клуб Берое” – Стара Загора. Посмъртно бе дадено отличието на общността на Георги Ханзъров, подкрепял украинските бежанци в регион на Стара Загора в начало на войната.

Годишните награди “Добрият Самарянин 2022” бяха раздадени за дванадесети пореден път. Мотото тази година беше “Добрият Самарянин за някого си ти!”. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram