Разбиха близо 10 коли тази нощ

До 11-сет часа на 19-ти октомври, в РУ Полиция в Казанлък бяха постъпили сигнали за 7 разбити автомобила. Колите са били паркирани на различни места в Казанлък. Разбит джип има на улица „Тулово“. Съседи там коментираха, че през последните няколко седмици масово паркираните пред блоковете коли са надрани с остър предмет. Обект на посегателство са и чистачки от автомобилте. 

Разбити стъкла на автомобили има още пред 110, 113, 81-ви блокове в ж.к. „Изток“.

През целия предиобяд, следователи извършваха огледи на местопрестъпленията. Прави впечатление, че на всички взломени автомобили са разбити задните стъкла, най-вероятно с твърд предмет. От самите возила, които са различни марки, голяма част от тях дори нови и лизингови автомобили, не е откраднато нищо от самите коли.

Собственици коментират, че в автомобилите има скъпи аудио уредби, безжични устройства,  GPS  навигации и др. , които не са откраднати. Очевидно целта е взлом над самите автомобили. 

Съседи, съобщиха, че не са чули и алармите на автомобилите, когато са счупени техните задни стъкла.

Собственици изразиха предположението, че взломаджиите най-вероятно са младежи, сред които е станало модно да чупят по този начин автомобилите.

Само за последната седмица в Казанлък са разбити близо 20-сет автомобила. Взломяването на колите става по идентичен начин, счупени са задните стъкла на возилата.

През последните 2 седмици са запалени и 3 автомобила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram