Първи кандидат кметове в павелбанско

Три инициативни комитета за издигане кандидатурите на независим кмет са регистрирани в Общинската избирателна комисия (ОИК) само за ден. Местната ОИК-Павел баня под ръководството на адвокат Силвена Търпанова започна работа миналата събота и през днешния ден е приела документите на трима претенденти за кметския стол в селата Габарево, Долно Сахране и Турия.

Именно в планинското село най-очакваната кандидатура е на досегашния кметски наместник Ганчо Петков Петков. Тя вече е факт, след като той получава подкрепата на инициативен комитет, който ще го издигне като независим кандидат за кмет на село Турия.

Петков вече три години е кметски наместник в селото, а причината за това бе недостатъчния брой жители, с оглед на които да се проведат редовни избори на местния вот през 2019 г. Затова в началото на 2020 г. Петков бе назначен от кмета на Община Павел баня за кметски наместник на Турия, а в селото се състоя допитване до местните жители, където именно Петков спечели вота.

Друга кандидатура за кмет е тази на Ангелин Димитров Деков в село Габарево.

Третата регистрирана кандидатура за кмет е тази на Мариян Христов Милев, а инициативен комитет го издига за поста в кметството в село Долно Сахране.

facebook.com/Pavelbanya.eu

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram