Първата кампания „Взаимопомощ“ ще помага на майка и четирите й деца

Казанлъшки организации ще помагат на хора в неравностойно положение с месечни кампании. Идеята е на “Взаимопомощ”, която ще си партнира с „Юнайтед Авангард Артист” и „Бъдеще за децата”.  Доброволките на Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” ще организират веднъж в месеца кампания за хора в нужда, като на определена дата ще се събират дрехи, обувки, хранителни продукти и всичко необходимо за определен човек или семейство в нужда на територията на община Казанлък. Не е необходимо вещите да са нови, но да са чисти, запазени и предоставени с желание. Организаторите ще проучват предварително случаите, за които ще се събират помощи. Гражданите пък ще могат да се свързват с тях и да подават сигнали.

Първата кампания „Взаимопомощ“ е в помощ на 29-годишната Акиме, майка на 4 деца – две момчета и две момичета. Бащата е алкохолик, няма редовна работа и всичко, което случайно изработи изпива. Не помага в отглеждането на децата. От 3 години жената сама се бори за прехраната им. Петимата живеят в една стая в дома на родителите на Акиме, за които жената също полага грижи.

Най-голямото от децата е Панайот, на 13 години. Предлага помощта си на бабите в с. Дунавци – да изхвърли боклука или нацепи дърва, поясняват от организацията. Братчето, Милен, е на 12 години. Той е будно дете, но поради липсата на дрехи и обувки не може редовно да посещава училище. Двете братчета са с еднакъв ръст и носят обувки 38-ми номер.

Голямата дъщеря е Янка, на 9 години, а малката – Стилияна, на 6 годинки. Помагат на майка си в домакинството и пазаруването.

Децата тръгнаха на училище, като момчетата залепиха и поправиха обувките на всички с лепило. Момичетата носят 35 и 32 номер, разказват авторите на инициативата.

Кампанията за семейството ще се организира на 22.04.21 в деня на Земята от 17:00 до 18:00 ч. в офиса на ул. „Искра 22” на Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, намиращ се срещу кафе „Зелено”. Тук ще се събират и помощите за тях.

Снимка: част от доброволците по проект „Взаимопомощ 2 и 3“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram