Проф. Йовчев: Нека разследващите си свършат работата

Д-р Теодор Стаматов – лекарят, който е изготвил експертизата и е определил лека телесна повреда за 18-годишното момиче от Стара Загора е отстранен временно от длъжност докато приключи разследването. Това дава възможност на разследващите органи и на „Съдебна медицина“ да се извърши оценка на увредите на пострадалото момиче.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ директорът на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.

Когато съм взимал такива решения, тъй като то не е първото на територията на болницата, винаги съм се ръководил от това какво е естеството на увредата, какви са резултатите от съответните белези или нарушения, които са настъпили в човешкия организъм. Не дотолкова е общественият интерес, а дотолкова какъв е рискът на последващи жизнени процеси, които протичат у всеки от нас“, обясни проф. Йовчев.

Той се е запознал със случая като е изслушал внимателно съдебния лекар и не вижда да се е случило нещо към момента на оценката, защото тя е направена в условията на активно лечение на пострадалата.

След отстраняването на д-р Стаматов в „Съдебна медицина“ на територията на болницата остават трима други съдебни лекари, обясни проф. Йовчев.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram