Професионалната гимназия по ресторантьорство от Павел баня взе участие в „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa“

Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство от Павел баня взе участие в националния кулинарен форум „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa“, който се провежда днес в Стара Загора. Четирима преподаватели от професионална подготовка в направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ бяха част от престижното събитие, което за втора година събира на една място професионалисти в областта на туристическия, хотелиерски и ресторантьорски сектор, както и преподаватели, студенти и ученици в средните и висши учебни заведения. 

“Участието във форума дава възможност нашите преподаватели да повишат професионалната си квалификация, като се запознаят с актуалните тенденции в кулинарните техники и технологии, сервирането и барманството”, заяви директорът на павелбанската професионална гимназия Даниела Андонова. Към нейните думи се присъедини заместникът й Стефан Ненов, който днес е част от иновативното събитие в града на липите: ”Това участие наистина предизвиква интерактивни кулинарни преживявания. То е мотивация за развитие на преподавателите ни, като същевременно придобиват нови знания и умения, които след това ще могат да приложат в образователния процес”. Ненов определи провеждането на форума като практически полезна възможност за разширяване кръгозора на любителите на гастрономията, още повече че, освен с представяне на уменията на едни от най-големите имена в професионалното готвене, от „Chef’ Secrets – Еволюция на вкусa“ са дали възможност за тематични презентации (workshops) и изложение на различни фирми и производители. 

Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство – гр.Павел баня, (ПГРХ) е единственото професионално училище  в община Павел баня  в областта на ресторантьорството, хотелиерството и балнеологията, което може да отговори на потребностите на бизнес- партньорите от добре обучени кадри.  

За учебната 2024/2025 г. гимназията ще обяви прием след завършено основно образование по професиите: готвач и сервитьор-барман. Училището разполага с обновени класни стаи с високотехнологично оборудване от съвременен характер, създаващи нова архитектурна образователна среда, а практическото обучение се осъществява в модерно обзаведени кабинети, които отговарят на съвременните европейски изисквания в бранша. Училището работи в тясно сътрудничество с представителите на бизнеса на територията на Община Павел баня и Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram