Проучват възможностите за дистанционно обучение при отлагане на учебните занятия за по-дълго

Удължената грипна ваканция ще затрудни учителите по отношение преподаването на учебния материал, но съвместно с директорите ще се търсят най-добрите решения за преструктурирането му, заяви в интервю за Радио Стара Загора Татяна Димитрова, началник на Регионалното управление на образованието. Тя припомни, че със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев на територията на цялата страна са отменени всички ученически състезания и олимпиади, както и няма да се осъществяват квалификации и обучения на преподавателите. На този етап не се налага промяна на датите за НВО и ДЗИ или удължаване на учебната година.   

Събираме информация от всички училища в областта и проучваме възможностите за дистанционно обучение, ако се наложи преустановяване на учебните занятия за по-дълъг период от време, допълни г-жа Димитрова. Тя уточни, че близо половината от училищата в областта са потвърдили, че ползват платформи, които при необходимост да включат и онлайн обучение. 

В случай на допълнително обявяване на неучебни дни, училищата трябва да разработят свои планове за преструктуриране на учебния материал и да осигурят възможност за дистанционно обучение при необходимост, предложи вчера МОН.

Източник: Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram