Продадоха бившата административна база на Кълвача в Овощник

След няколко неуспешни търга, бе продадена бившата административна база на Кълвача в Овощник. По информация на „Старозагорски новини” новиятсобственик е софийската фирма „Уондър”.  Тя е била единствената фирма подала оферта за търга,  чиято начална тръжна цена е била  1 476 хил. лв. Новият собственик е спечелил търга с 50 лева над тази цена. Самият имот е с площ от над 14 хил. декара ведно с луксозна триетажна сграда. Продадена е и самата постройка, но без свъх луксозното й оборудване, което бе легендарно в региона и съдържаше много бутиково обзавеждане.
През 2012-та година Стойчо Кълвачев обяви, че вече няма инвестиционни интереси. Все още не е продадено така нареченото летище „Кълвача”, обявено за близо 4-ри милиона лева.  Въпреки, че през 2008-ма година, бе направена първата копка за построяването му идеята да бъде възстановено летището в Казанлък не проработи. Премина се през дълги съдебни спорове за продажба на общинска земя на Кълвачев, но не и до функциониране на летището.

В началото на 2013-та година бе обявена и продажбата на друг имот на Кълвача, който се намира в  северната част на парк „Розариум”. Частен съдебен изпълнител обяви, че имотът се продава, за да бъдат увовлетворени необслужвани кредити срещу ипотека от фирма представлявана от Кълвачев. Апетитният  имот, бе един от закупените, няколко години по-рано от Кълвачев, след като община Казанлък не можа да си го върне и загуби при съдебни спорове с бившата фирма за чистота „Нелсен“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram