При избора на РИК за предстоящите избори спорят за секретар

Днес в Зала 2 на Областна администрация се състояха консултации за определяне състава на РИК-Стара Загора във връзка с предстоящите парламентарни избори и изборите за европейски парламент на 9 юни.

В консултациите взеха участие упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание.

За председател на РИК бе предложена Теодора Крумова, а за зам.-председатели – Адриана Тенева от Коалиция „БСП за България“ и Златина Йовчева от ПП „Има такъв народ“.

Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на РИК. От Коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“ предложиха Милен Христов, а от ДПС – Междну Халид.  От партия „Възраждане“  също имаха своя кандидатура – тази на Кристина Виденова-Димитрова.

Областният управител Ива Радева ще представи в ЦИК Протокола от проведените днес консултации с предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК-Стара Загора за предстоящите избори най-късно до 19 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram