Предложиха юриста Кристиан Баджаков за председател на РИК – Стара Загора

В Зала 2 на Областна администрация се проведоха консултации за определяне състава на РИК – Стара Загора, за изборите за 48-о Народно събрание, които ще са на 2 октомври.

В консултациите, ръководени от областния управител Иван Чолаков, участваха упълномощени представители на седемте партии, представени в предишното, 47-о НС – ПП „Продължаваме промяната“, коалиция „ГЕРБ-СДС“, ПП ДПС, ПП „Има такъв народ“, коалиция „БСП за България“, коалиция „Демократична България – Обединение“, ПП „Възраждане“.

От ПП „Продължаваме промяната“ предложиха за председател на РИК Кристиан Баджаков, който е юрист по професия и е член на Адвокатската колегия-Стара Загора.

Предложението за секретар на РИК също беше само едно – Междну Халид от ДПС.

За зам.-председател обаче постъпиха три предложения. От ГЕРБ-СДС – Теодора Крумова, от коалиция „БСП за България“ – Снежана Станкова, от ИТН – Златина Йовчева.

Областният управител заяви, че тъй като предложенията за зам.-председатели са три, а в РИК – Стара Загора зам.-председателите са само двама, решението кой да бъде зам.-председател ще трябва да се вземе от ЦИК.

РИК – Стара Загора включва 17 души, от тях – един председател, двама зам.-председатели и един секретар.

В края на консултациите Чолаков благодари на участниците в тях за добрия тон и заяви, че той и екипът на Областна администрация ще направят всичко възможно за осигуряването на честни, прозрачни и спокойни парламентарни избори.  Протоколът от консултациите за избор състава на РИК – Стара Загора, бе подписан с особено мнение от коалиция „БСП за България“ и от ИТН.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram