Преди изборите – думата на младите в БСП

На 14 ноември Коалиция “БСП за България” от Старозагорски изборен район ще се яви на парламентарните избори с обновена листа. 11 от кандидате за народни представители са нови лица, които не са участвали в предишните два избора за парламент. 10 са на възраст до 45 години. Какво мисля младите социалисти за днешния и утрешния ден на България, кои, според тях, са разумните решения за излизане от кризата, за какво настояват техните връстници. Ето мнението на двама от тях – Радиана Неделчева е най-младата, на 22 години, студентка по архитектура, а Владимир Грамовски – областен координатор на младите социалисти.

Радиана Неделчева, с номер 115 в бюлетината, е най-младия представител в листата на Коалиция „БСП за България”. 

Младите хора са бъдещето на всяка държава. Един от основните проблеми пред нас е невъзможността да се реализираме и затова избираме развитието в чужбина. Много от връстниците ми, след завършване на образование, не работят по специалността си. Причините за това са различни, но сред основните са изискването за трудов стаж по желаната професия и неправилно организирана образователна система. Безработицата и липсата на кадри е все по-осезаема сред младото поколение.  Затова, според мен,  решението е:

– Да се изгради тясна връзка между образование, професионално обучение и нуждите на икономиката и публичния сектор чрез законови промени;

– Да се разкрият нови, съвременни специалности, които да покриват липсата на кадри в различните сфери;

– Да се осигурят стажове в държавни или частни фирми, чрез които младите да придобият практически опит в своята професия;

– Държавата да участва активно в планирането и развитието на човешките ресурси.

Ние, младите, искаме да останем в нашата родина. За да реализираме нашите предложения ни е необходима Вашата помощ. Подкрепете ни на 14-ти ноември с номер 33 за Коалиция „БСП за България”. Разумните решения!

Владимир Грамовски, номер 107 в листата, е Областен координатор на Младежко обединение в БСП – Стара Загора.

Като млад човек и като кандидат за народен представител от 27-ми избирателен район Старозагорски, аз се вълнувам от бъдещето на България. От опита ми като учител и като родител констатирам хаоса в образованието ежедневно. Проблемите са изключително много и твърде сериозни. Нужна е спешна реформа в сферата, което не трябва повече да се отлага.

– Обучение на бъдещите педагози в ценности и с кауза в развитието на идното поколение;

– Стойностно и качествено съдържание в учебниците. Един учебник по един предмет;

– Да се разкриват специалности, съобразени с изискванията на бизнеса и развитието на икономиката на страната;

– Безплатни детски градини и ясли, безплатно хранене в учебните и детските заведения;

– Обучението по държавна  поръчка да бъде с над 50% държавно участие в заплащане на семестриалните такси;

– Студент, който е завършил с общ успех много добър 5,00 да получи възможност за безплатна квалификация и платен стаж по специалността с цел придобиване на практически опит;

– Да се премахнат делегираните бюджети;

– Осъвременяване на практическите занимания в учебните заведения с подходящи електронни и други устройства.

За да се случи всичко това, е важно на 14 ноември да гласуваме с номер 33 за разумните решения! „БСП за България” е гарант за сигурност, стабилност и качество на живот. Подкрепете ни, за да си помогнем взаимно!

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Областен предизборен щаб

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram