Пострадалите от вихрушката села ще получат помощ

По 2 500 лв . ще получат еднократно собствениците на двете къщи с отнесени покриви и етаж, които пострадаха от природното бедствие на 20-ти юли в селата Княжевско и Кравино. На други 5 собственици с по-сериозни щети по покривите, ще бъдат отпуснати 1 500 лв, а малко над десетина са собствениците, които ще получат по 200 лв. „Условието е да са си платили данъците към общината. Сумите ще бъдат изплатени след 20-ти август“, съобщи за Радио Стара Загора кметът на община Опан Генчо Колев след  днешната сесия на Общинския съвет, по повод обезщетенията за пострадалите от вихрушката.

  Утре тежък кран ще помогне да се извозят отломките от покрива и стената на пострадалата къща на Ясен Куманов в с. Кравино. „В трите засегнати от бедствието села са останали непочистени малко накъсани и навяти клони, които не пречат на предвижването по улиците“, допълни кметът Колев.

 В звуковия файл чуйте какво каза след решението на  Общинския съвет, кметът Генчо Колев.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Пострадалите от вихрушката села ще получат помощ

  1. Високото иглолистно дърво точно до новия паркинг зад Мебелна къща Виктория, бившия магазин
    ВИМАКС тази вечер ако не падне ще е при следваша друга буря.
    Ще чакаме чиновниците от общината да се събудят и наложат на собственика да реже дървото или да заплати за това докато не се е случило нещо лошо.
    Много сигнали са подадени за това , но от общината не им е било работа , било в частен имот.

Comments are closed.