Поставиха огромно сърце за капачки и до Дома на културата „Арсенал“

По проект „Солидарна общност” на програма „Европейски корпус за солидарност”, местната организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, със съдействието на ръководителя на Дома на културата „Арсенал” Христо Стоянов, постави второ сърце за събиране на пластмасови капачки в град Казанлък. Съоръжението е разположено близо до Стената на доброволчеството, която беше открита през 2013 г. от полския посланик, пожелал Казанлък да се превърне в град на доброволчеството.

Организацията реши да разкрие второ място, където да бъдат поставяни капачки, тъй като първото сърце, разположено в парк „Розариум“, винаги е пълно. Това показва готовността на казанлъчани да участват в положителни за града кампании, отбелязват от „МЦР Взаимопомощ“

За кампанията „Капачки за Казанлък” можете да прочетете повече на: https://capsfor.kazanlak.com/, както и да откриете останалите пунктове, в които можете да оставите капачки.

По кампанията за 2019 година са събрани капачки в размер на 500 лв., които ще се използват за обрисуване на сгради. Ако желаете и Ваша сграда да бъде ”облагородена” пишете на е-майл: capsforkazanlak@gmail.com със заглавие: Рисуване по сграда и точно местоположение с Gps Координати, площ и снимки на сградата.

В края на 2020 г. на страницата на кампанията ще се поставят за гласуване да се финансират една от посочените каузи:

–          Финансиране на Еко фестивал Казанлък;

–          Финансиране на младежи до 30 години за участие в международни обучения;

–          Финансиране на кампания за рисуване по сгради.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram