Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е регистрирано едно тежко пътнотранспортно произшествие, разкрито е едно престъпление.

Пътнотранспортни произшествия:

На 01.04.2022г., около 15.55ч., е получeн сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя от гр. Чирпан за с.Зетьово, общ.Чирпан, на път III-663,км 1+800 между л.а. „Ауди“, управляван от 20-годишен мъж и л.а.“Форд“, управляван от 63-годишен мъж. По първоначална информация от удара 63-годишният водач е починал на място, пътувала в л.а.“Форд“ 80-годишна жена е получила различни наранявания, настанена е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Другият водач е с прорезна рана на коляно.  По пътното плътно, в непосредствена близост до автомобилите,  са се движели седем младежи. Вследствие на ПТП 13-годишно момиче е починало на място, 19-годишно момче е получило различни наранявания – настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота, 15-годишно момче – охлузвания по тялото, прегледан е и е освободен. В  сектор ,,Пътна полиция“ е образувано досъдебно производство. 20-годишният водач е тестван за употреба на алкохол и наркотици,  пробите са отрицателни. Същият е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Разкрити престъпления:

На 29.03.2022 г., около 21,45 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Иван Мирчев“ служители на Първо РУ-Стара Загора спрели за проверка 37-годишен мъж, намерени и иззети са стъклена лула и цилиндрична кутийка, съдържаща полиетиленово пакетче с тревиста маса в него, която на направения полеви наркотест реагира на марихуана. Изготвената експертиза показала, че това е марихуана с тегло 1,21 грама. Образувано е бързо производство по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram