Подозират злоупотреби при онлайн гласуването за Царица Роза 2020

За възможни злоупотреби при онлайн гласуването за Царица Роза 2020 алармираха казанлъчани.

Те споделиха в редакцията на Пресс ТВ съмненията си, че изкуствено се помпят гласове за определена участничка в конкурса, като това най-вероятно става с намесата на администратрите на сайта https://queenrose.eu/pretendentki/ .

На групата от Казанлък направило впечатление рязкото изстрелване на една от кандидатките напред с гласовете, след което сайтът за няколко часа преставал да работи и гласуването било невъзможно.

Озадачени те стартирали свое разследване и установили, че община Казанлък – организатор на конкурса, е възложила изготвянето и администрирането на сайта „Царица Рза 2020“ на Stanislav Fenix Ivanov, който охотно разяснявал из Фейсбук как да се гласува. Същият е записал на профила си, че Head Manager в Simply Impressive Web Studio.

Същото студио и същият човек администрирали сайта на Телевизия Стара Загора и в момента, а както твърдят казанлъчаните, направили проверката, и местен сайт на журналистка, близка до властта в Казанлък. Именно тя предложила на общината старозагорецът Stanislav Fenix Ivanov да създаде и поддържа https://queenrose.eu, според чиновници от местната администрация.

От своя страна Stanislav Fenix Ivanov бил в близки контакти с компютърен инженер, бивш кандидат за общински съветник от ГЕРБ-Казанлък на последните местни избори, с постоянен адрес в казанлъшко село. Именно от това село произхождала и кандидатката за царица с водещ резултат, нещо повече – инженерът и момичето били в роднинска връзка и с еднакви фамилни имена.

Сигнализиралите в редакцията ни за вероятната злоупотреба допускат, че роднинската дъщеря е лансирана по линия на политическа партия, а с това са се заели журналистката, докарала администратора от Стара Загора в Казанлък, самият той и чичото, бивш участник в кандидатската листа на ГЕРБ, били колеги в IT бранша.

Хората подозират и възможна намеса на хора от администрацията на кмета на Казанлък. Скрийншотове от Фейсбук довели до тези заключения, както и странното поведение на сайта, където гласуването започна преди два дни и ще приключи след три.

Наблюденията на решилите да установят има ли злоупотреба или няма продължават.

Редакцията разполага с предоставените скрийншотове от проследяването на съмнителните връзки и онлайн гласуването за тазгодишната царица.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram