Петков с изненадваща проверка в ТЕЦ „Брикел“

Премиерът в оставка Кирил Петков направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в района на Гълъбово. В ранния следобяд министър-председателят посети предприятието, за да се запознае на място с десетките сигнали за замърсен въздух.

Заедно с премиера пристигна вицеприемиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов, представители на Инспекцията по труда, Националния център по обществено здраве, на Регионалните инспекции по околна среда и води в Стара Загора и Хасково, както и представители на жандармерията. „В момента предприятието работи на по-нисък товар от колкото трябва, но ще трябва да бъде натоварено в следващите часове“, обобщи в профила си в социалната мрежа по време на проверката Борислав Сандов

За последните три дни това е второто такова изненадващо посещение на представител на правителството в ТЕЦ „Брикел“. В петък Борислав Сандов дори влезе в спор с охранителите, които не пожелаха да го допуснат на територията на предприятието. Вицепремиерът бе категоричен, че ако ТЕЦ „Брикел“ не изпълнява изискванията на комплексното разрешително ще бъде затворен. 

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram