„Пеневата чета“ става свита на Царица Роза 94 на 10 000 метра над земята

Почти неизвестен е фактът, че „Пеневата чета“ става неволно свита на казанлъшка Царица Роза почти за ден и то на 10 000 метра над земята.. Четвъртите в света от Световното по футбол през 1994 г. – българският национален отбор, се оказват в един самолет заедно с казанлъшката Царица Роза 94 Надежда Петкова. На връщане от САЩ героите на България пътуват заедно часове наред с красавицата, която пък се връща у нас от щата Орегон, където е присъствала на Празник на розата в Портланд по покана на домакините и представлява Казанлък.

 „Еуфорията в самолета беше неописуема. Националният ни отбор съпровождаха български звезди – имаше актьори и певци. Не, няма такава емоция!“, споделя царицата за Пресс ТВ. „Запознахме се, те с любопитство установиха, че в Казанлък всяка година се избира царица на розата, искаха да им разказвам. Шегуваха се, че пътуват в „царски“ самолет. Всички ми дадоха автографи и ми написаха пожелания. Аз също трябваше да им оставя писмени послания и го направих с огромно удоволствие и респект. После стана така, че пътувах няколко пъти между България и САЩ, но този полет беше едно от най-специалните неща в живота ми. Пазя всички снимки и автографи от това пътуване. То е незабравимо!“.

Надежда Петкова е избрана за Царица Роза през 1994 г. на кастинга от няколко кръга. Тя е абитуриентка на СУ“Екзарх Антим I“. Заминава за САЩ и остава там близо 20 години, работи като интериорен дизайнер.. От няколко години е отново в родния Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram