ПГ „Иван Хаджиенов“ празнува!

На 24-ти април легендарната  казанлъшка гимназия „Иван Хаджиенов“ ще празнува 90 години от основаването си.  Дни преди отбелязването на годишнината в училището стартираха поредица от атрактивни състезания.
За самия празничен ден са предвидени срещи с бивши и настоящи учители, шествие – парад на професиите и тържествен концерт в  ДК „Арсенал“.
В продължение на 4-ри години спечелени и реализирани над 7 европейски проекта, работата на директори, учители и участието на ученици легендарния казанлъшки механотехникум, сега ПГ „И. Хаджиенов“ разполага с може би най-модерната и изцяло реконструирана сграда, като ремонтите са извършени на новия и така наречен стар училищен корпус.
Изцяло ремонтирани са от санитарни възли, покриви, нова отоплителна система огради и паркове, саниране на сградите и нови дограми, модернизация на училищни кабинети и професионално оборудване. В целия този дълъг процес активно се включва и казанлъшкият бизнес, който очаква обучените кадри да се влеят в технологичните производства в региона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram