Павел баня отдаде почит към Ботев и загиналите за свободата на България

Жители и гости на Община Павел баня отдадоха почит към паметта и делото на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Малки и големи се събраха на площад „Освобождение” в града, където под музикалния съпровод на Военен духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада – гр. Карлово, сведоха глави пред Паметника на Цанко Минков – Комитата – един от Ботевите четници. 

„“Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!” – така пророчески предрече Христо Ботев преди години и днес, събрани тук и отдаващи почит към делото и подвига му, доказваме правотата на думите му. Днес си спомняме, почитаме и милеем, но и славим него и загиналите за свободата, защото сме паметлив народ, защото в годините не сме загубили себе си, своята идентичност и ценности. Защото героите се помнят, трябва да се помнят, особено когато са ти завещали свобода, равенство, братство.”, с тези думи кметът Иса Бесоолу се обърна към събралите се на площада. Там бяха и кметове на населени места от общината, заместник – кметове, общински съветници, народният представител и заместник – председател на ДПС Халил Летифов, изпълнителният директор на “Кастамону България” Чаатай Пийадеджи. 

В края на словото си кметът Иса Бесоолу призова: „Нека сме единни и сърцати, каквито са били Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България! Пожелавам здраве, разум и благополучие на всеки от Вас, скъпи жители и гости на Община Павел баня!”

Всички поднесоха венци и цветя пред паметника на Цанко Минков – Комитата, след което небето над Павел баня се озари от тържествената заря-проверка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram