Още един случай на съмнение за смърт след полицейско насилие в Стара Загора

Майка на мъж, задържан през лятото на 2022 година, който е починал часове след ареста подава сигнал за евентуално полицейско насилие. Започнало е и разследване, което обаче твърди, че смъртта е настъпила в следствие на погълнат наркотик.

На 14 юли 2022 година синът на Мария Рашева Господин е задържан при спецакция срещу наркоразпространието в Стара Загора. По-късно същия ден полицията уведомява семейството, че 27-годишният мъж е починал, разказва NOVA.

Става му лошо в килията и умира. На нас ни казаха, че е умрял в линейката, но докторът от линейката каза, че са го изкарали оттам мъртъв„, разкри майката Мария. Съмнения у близките му се появяват, когато разбират, че причина за смъртта е отравяне с наркотични вещества, които той погълнал в найлоново пликче, преди да го задържат.

„Той беше бит до неузнаваемост. Не казвам, че са го убили умишлено, но за мен е важно да знам истината“, посочва майката. По случая прокуратурата започва разследване. По-късно то е прекратено заради липса на престъпление.

Изготвени са били тройна съдебномедицинска и токсикохимична експертизи, от заключенията на които се установява, че смъртта на Г.Р. е настъпила в резултат от отравяне с наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин.

Разследването е установило още, че по тялото на мъжа е имало следи от охлузвания, но те били защото e оказал съпротива по време на ареста. „Искахме записът да бъде възстановен в София. Отказаха ни. Казаха, че тогава е имало токов удар“, разказва още тя.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram