Официална делегация и ансамбъл „Детелини“ в Русия

Емоции, топлота и настроение, гарнирани с руски темперамент и български фолклор, съпътстваха почти десетдневното посещение на павелбанската група във Воронежка област. След близо три дни пътуване

представителната делегация на Община Павел баня, заедно с децата на родния ансамбъл, бяха радушно посрещнати на официална церемония от административния корпус на Лискински район. Още в деня на пристигането павелбанската група засади символично розови храсти в цветната градина на един от най-големите балнеолечебни комплекси в околността. По-късно вечерта ПФТА „Детелини“ имаше и своето първо участие в международната фестивална програма, провеждаща се ежегодно на лятната сцена на санаториума специално за гостите му. Сред мероприятията, включени в програмата, бяха среща на високо равнище с домакините от администрацията на град Лиски, разходка с параход по поречието на известната река Дон, поднасяне на венци и цветя на мемориалния комплекс „Щученский плацдарм“, гостуване на тържеството в едно селско училище. Кулминацията на пребиваването на българската група в Руската федерация бе галаконцертът и връчването на наградите за участие. На сцената прозвучаха песни на седем различни езика. Свилен Белчев, член на делегацията от България, поздрави зрителите с евъргрийни като „Светът е за двама“ и „Подмосковные вечера“. Особено завладяна бе публиката от ПФТА „Детелини“ , които представиха завладяващия „Стар тракийски танц“. В самия край на галаспектакъла бяха раздадени статуетките и наградите за участие, а павелбанската група получи възможността и за направата на професионална фотосесия, а по-късно се състоя и „Вечер на дружбата“ в Лунапарка на град Лиски.

Художественият ръководител на „Руска фантазия“ Лариса Лютикова сподели, че е останала възхитена от завързалите се приятелски връзки между децата на двете страни, които бяха непрекъснато заедно във всичките дни от пребиваването във Воронежка област.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram