От утре училищата в казанлъшко и областта преминават към дистанционно обучение

Във връзка с регистриран висок процент на случаи с COVID-19 на територията на Старозагорска област и проведено заседание на Областния кризисен щаб е взето решение за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за всички ученици от училищата на територията от област Стара Загора за 14-дневен срок, считано от 21 октомври. Чака се заповед. Това е било разпоредено от РУО в Стара Загора до директорите на учебни заведения в Казанлък. Хуманитарната гимназия и ОУ „Кулата“ бяха сред първите, които известиха своите възпитаници за преминаването към онлайн обучение от четвъртък.

На 14-дневна база заболеваемостта в Старозагорска област е 626 на 100 000 души. Най-висока е тя в община Стара Загора – 884. В Казанлък е 532, в Мъглиж – 481, в Николаево –  330, в Гурково – 589, в Павел баня – 233, в Опан – 845, в Раднево – 857, в Гълъбово – 533, в Чирпан –  581, в Братя Даскалови – 392.

Епидемичната обстановка ще бъде постоянно проследявана и след изтичането на този 14-дневен срок ще се вземе решение в каква посока да се продължи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

2 thoughts on “От утре училищата в казанлъшко и областта преминават към дистанционно обучение

  1. Браво отново учениците страдат а кръчмите заведения молове и търговски центрове да си работят без проблеми. Браво НА ТЕЗИ „УМНИ“ ГЛАВИ

  2. Е, след като за областта е под 751 на 100000, защо се затварят училищата. Има ли някаква логика или просто пак някой не желае или не може да смята и не чете каква е заповедта на министъра?

Comments are closed.