От рециклирани отпадъци лек бетон

Множество сигнали се получиха в редакцията ни за струпване на боклуци, в базата на бившия „Тонзос“, голяма част докарани от ТИР-ове с чуждестранна регистрация.

При наша проверка стана ясно, че рециклираните отпадъци са складирани на обособена площадка, за която има разрешително и според проверка на РИОСВ, която бе извършена днес.

Отпадъците са предимно пластмаса, найлони, текстил, който е предварително разделен и пакетиран. Имат всички разрешителни и идват от Германия.

Разделните отпадъци се слагат в специална машина, която ги раздробява, добавя се специална съставка, също доставяна от Германия, като от крайния продукт „ЛЕК БЕТОН“ се правят различни отливки, подпорни блокове, блокове за огради, така и плочки.

Системата, за сега, е единствена действаща на територията на Южна България. Производството не е опасно, няма горене. Продуктът е изключително здрав и все по-търсен от строители в Европа. Здравината му може да видите от публикуваното видео.

Най – важното, което е било проверено от екоинспекторите, че не е вредно за околната среда и хората. Казанлъшката фирма, спазвала производствените изисквания и имала нужните разрешителни за работния процес.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram