От Африка до Южна Америка с Пламена и Антон

Книга за живота си в Африка като доброволци и пътуванията си в Южна Америка представя в Казанлък младото семейство от Сливен Антон и Пламена Нашеви.

Антон е роден в Свиленград, а Пламена в Сливен. Имат сходни интереси – обичат планината, уединението в нея и изучаването на далечни култури. Пътищата им се пресичат през 2011 г. по време на студентските им години в Бургас. След като се дипломират, излизат от рамките на познатото общество и предприемат първите си големи приключения в Европа, Африка и Южна Америка. С връщането си на родна земя решават да създадат семейство и след година към тях се присъединява дъщеря им Ева, с която днес продължават да пътешестват.

Как се живее с африканско племе без ток и течаща вода в дълбоката савана? Възможно ли е да изминеш 10 000 км в Южна Америка предимно на автостоп, без план и с екстремно нисък бюджет? Антон и Пламена разказват за диво и непознато място в Африка, където прекарват шест месеца с местно племе и завладяващата африканска култура, която ги изправя пред редица премеждия. В многоликата Южна Америка те се докосват до начина на живот и вярванията на древни племена. Преминават през най-сухата пустиня на Земята, бивакуват в разредения въздух на спиращите дъха Анди, впускат се в търсене на екзотични карибски плажове.

В дълбините на необятната Амазония живеят с коренното население, а дни по-късно са пленени. Пътешествията им са палитра от емблематични приключения, които карат сърцето да бие в номадския ритъм на писателите и да мечтае.

Антон и Пламена Нешеви представят своя първи труд „Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка“ на 7 октомври от 17:30 ч. в зала „Иван Милев“ на ул. „Искра“4.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram