Отново протест. Приеха и декларация срещу производството на цех за формалин

Жители на няколко населени места в Павел баня, представители на Казанлък и Стара Загора се събраха в центъра на курортния град за пореден протест. Настояването им е да не бъде изграждана инсталация за производство на формалин към дървопреработващо предприятие в Горно Сахране.

Протестиращите присъстваха на заседанието на общинския съвет в града. Там единодушно представителите на местния парламент приеха декларация срещу изграждането на цеха, като я изпратиха до президента, главния прокурор, МОСВ и други институции

Миналата седмица при протестиращите в село Горно Сахране дойде и министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова, а в края на седмицата стана ясно че РИОСВ Стара Загора дава зелена светлина на проекта.  Карамфилова коментира, че ако протестират решението, тя лично ще направи проверка на документите за инвестиционното намерение на фирмата.

В декларацията на общинския съвет на Павел баня бе заявено че хората са притеснени от изпускането на силно  канцерогенни вещества, които се отделят при производството на формалина, а самата инсталация ще се намира в сърцето на Розовата долина в близост до воодоисточниците на няколко общини.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram