Отказана е промяна на присъдата на убиеца от старозагорския офис за бързи кредити

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Владимир Василев, който е подсъдим по дело за убийство.

Срещу Владимир Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24.03.2021 г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет Станимир Иванов. Пострадалият работил от няколко години за обвиняемия. Убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Подсъдимият обжалва отказа на Окръжен съд – Стара Загора, пред когото делото се разглежда на първа инстанция, да промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Апелативните магистрати прецениха, че жалбата е неоснователна, тъй като няма конкретни данни да е настъпила промяна в обстоятелствата по делото, а определението на окръжния съд е обосновано и законосъобразно. Като неоснователно е прието и възражението на защитата, че срокът на предварителното задържане е прекалено дълъг тъй като заседанията се насрочват ритмично и първоинстанционният съд полага всички усилия за решаване на делото в разумен срок.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Спрямо подсъдимия първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а след решение на друг състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли тази година тя е била променена в „домашен арест“ с електронно средство за наблюдение.

След като по делото са постъпили данни, че Владимир Василев се е опитал да окаже влияние върху свидетели по делото, в края на месец октомври Апелативният съд уважи искането на прокуратурата и измени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ отново в „задържане под стража“.

Агенция „Фокус“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram