Отборът на СОУ „Екзарх Антим I” представя България пред света в онлайн състезанието „Социални иновации”

Стилияна Бакалова, Даниела Димитрова и Мартин Гърков – това е отборът на СОУ „Екзарх Антим Първи“ , който представи Казанлък и е победител в Националния кръг на онлайн състезанието „Социални иновации“ 2012 г. Инициативата е разработена от Джуниър Ачийвмънт като целта му е да насърчава ученици на възраст между 15 и 18 години да развиват иновационни концепции, които биха оказали значително положително социално влияние. Използвайки най-новите технологии за интерактивни срещи и онлайн ресурси, учениците, участващи в инициативата „Социални иновации“, преминават през серия от състезателни етапи, научават повече за социалните иновации, развиват собствена идея за социална иновация като решение на проблем в реалния живот. Отборите трябва да могат да обяснят и защитят своите идеи по време на тестване от страна на доброволци от бизнеса. В инициативата участват отбори от Бразилия, България, Китай, Египет, Франция, Индия, Кения, Румъния, Русия, Словакия, ЮАР, Великобритания, САЩ

Според условията на състезанието, Стилияна, Даниела и Мартин са отборът оптимум с разработената от тях идея за кораб, плаващ в собственото си гориво.

Отборът на СОУ „Екзарх Антим Първи“ ще представи България в световния кръг на състезанието, който ще се проведе онлайн на 12 юли, като за целта тримата младежи ще доразработят своята идея, освен това тимът получават и голямата награда в националния кръг. СОУ „Екзарх Антим Първи“ е едно от най-големите училища в област Стара Загора.Широк е спектърът на обучение в специализираните паралелки със засилено обучение в различните профили и във всички тях учениците показват отлични резултати в регионални, национални и международни прояви.

С.Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram