ОИК свали неправилно поставени агитационни материали на ГЕРБ

След сигнал за неправилно поставени предизборни агитационни материали на ГЕРБ и кандидатката им в обществения транспорт, Общинската избирателна комисия /ОИК/ разпореди на превозвача да ги премахване.

ОИК се произнесе снощи по постъпил сигнал с Вх. № 213/02.11.2023 г. от Пламен Караджов относно неправилно поставени предизборни агитационни материали на автобусите по линия Казанлък-Ясеново, във връзка с провеждането на местните избори.

От събраните по случая данни, ОИК установи, че на автобус с регистрационен номер СТ2954РТ, движещ се по междуселищна автобусна линия Казанлък- Ясеново, изпълнявана от превозвача „Детелина Дрита“ ЕООД, е установено неправилно поставени агитационни материали в полза на кандидата за кмет на община Казанлък –Галина Стоянова, издигната от ПП ГЕРБ, за което е направен снимков материал. Съгласно чл.182, ал.3 от Изборния кодекс се забранява използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.

ОИК със свое решение №188 от 2.11 2023 г. задължи управителя на фирма „Детелина Дрита“ ЕООД да премахне поставените агитационни материали по междуселищна автобусна линия Казанлък- Ясеново.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram