Общоградско празнично веселие за Празника на лозаря в Стара Загора

С общоградско празнично веселие днес в Стара Загора отбелязват Празника на лозаря – Трифон Зарезан. Тази сутрин шествието на цар Трифон и свитата му премина по централната улица на града от читалище „Св. Климент Охридски 1858г.“ до сградата на общинска администрация.
С песента „Трифон Зарезане“ и Танц за лозата, изпълнителите от ансамбъл „Зорница“ привлякоха вниманието на служителите от администрацията и гражданите, посетили информационния център. Към веселбата във фоайето на общината се присъединиха кметът Живко Тодоров и неговите заместници Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов.
С дъхава питка и менче с руйно вино цар Трифон пожела на общинското ръководство 2013-та година „да е по-богата от миналата, а бъчвите да преливат от вино“. Гостите поканиха кмета да участва в зарязването на Орфеевата лоза и извиха кръшно хоро.
Празничната програма на читалището продължава през целия ден с дегустации на вина на производители от региона, конкурс за изработка на сувенири от лозова пръчка и „Общоградска младежка Трифониада 2013″, която ще избере цар Лозан и царица Лозана в 18.00 ч тази вечер, в залата на читалище „Св. Климент Охридски 1858г.“, съобщи от името на организаторите председателят му д-р Иван Аяров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram