Галина Стоянова встъпи в четвъртия си мандат като кмет на Община Казанлък

Общински съвет – Казанлък бе конституиран и избра за председател Николай Златанов

Днес в зала „Инфра“ в Казанлък се състоя церемонията по полагане на клетва на новия кмет на общината, общинските съветници и кметове на 19-те населени места за мандат 2023 – 2027. Церемонията по клетва води областният управител на Област Стара Загора Ива Радева: „Уверена съм, че ще изпълните Вашите обещания и ще работите изцяло в полза на община Казанлък, в синхрон!“, поздрави тя новоизбраните представители на местната власт. Самото заседание бе водено от най-възрастния общински съветник в този състав Янко Запрянов, който също пожела успех.

Галина Стоянова, единствената жена – кмет на Казанлък, встъпи в четвъртия си мандат и поздрави всички: „Искам да благодаря на нашите съграждани, които ползваха своето право да гласуват в тези избори два пъти, да им пожелаем здраве! А на всички Вас пожелавам да работим заедно, почтено, морално, в единение за развитието на община Казанлък в следващите четири години. Всичко да бъде с обич за хората! Честито!“

С 22 гласа „за“, от общо гласували 35 присъстващи, общинските съветници избраха за председател в мандат 2023 – 2027 на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, също за четвърти пореден път. Той пожела общинските съветници да намират баланс в работата си за гражданите и завърши с думите: „Да си пожелаем след четири години да сме доволни от свършената работа и наистина да имаме повод и нещо, което да покажем на нашите деца и внуци!“.

В началото на заседанието новоизбраните в местната власт за новия мандат получиха удостоверения за избран кмет, общински съветници и кметове на кметства.

На клетвата присъстваха Почетни граждани, казанлъчани, вписани в Почетната книга, активни жители на общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram