Община Павел баня и МРРБ подписаха Споразумение за ремонт на улици в града и селата

Днес в Министерство на регионалното развитие и благоустройството зам.-кметът на Община Павел баня Милена Кавръкова и главният счетоводител на Общината Мима Бобева подписаха Споразумение с държавната институция за финансиране на стойност 5,720 млн. лв. То е факт след подадено през месец март т.г. проектно предложение от кмета Иса Бесоолу за „Основен ремонт на улици на територията на община Павел баня – етапно строителство“. Финансирането ще осигури само част от изготвения с 10 етапа на строителство инвестиционен проект. 

👉🏻

Самият проект предвижда основен ремонт на 13 /тринадесет/ основни улици в 9 от населените места, а именно: улица „Георги Раковски”, ул. „Опълченска”, ул. „Акация” и ул. „Г. Бенковски” в град Павел баня; ул. „Стара планина”, ул. „Планинец” и ул. „Ген. Скобелев” в с. Скобелево; ул. „Вихрен” и ул. „Г. Раковски” в с. Горно Сахране; ул. „Стара планина” и ул. „Малина” в с. Долно Сахране; ул. „Неделчо Караиванов” в с. Търничене; ул. „Орешака” и ул. „Стара планина” в с. Тъжа; пет улици в с. Александрово; ул. „Васил Левски” в с. Манолово и улица/без име/ в с. Турия. 

🎙️

”С тези средства – 5 720 000 лв., ще осигурим реализирането на част от изготвения проект. Останалите средства ще бъдат осигурени през 2025 година. В допълнение, в Общината сме намерили и други начини за извършване на асфалтиране на улиците в населените места – например със събраните средства от туристически данък днес се приключват ул. „Тунджа” и ул. „Мазалат””, коментира след подписване на Споразумението днес зам.-кметът Милена Кавръкова. 

🔹

Предстои да бъде внесено и предложение в Общинския съвет за ремонт на улици със средства от държавната капиталова субсидия. Приключва и основния ремонт на пътя през с. Асен и с. Скобелево, който включва асфалтиране и тротоарни настилки в част от тези села. Приключва до края на месеца и проект по Плана за развитие на селските райони – основен ремонт но тротоари на ул. „Трети март”, ул. „Пролет” и ул. „Васил Левски” в град Павел баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram