Областният управител Недялко Недялков удостои евродепутат Илиана Иванова с почетния знак на Областния управител

Областният управител Недялко Недялков удостои евродепутат Илиана Иванова с най-високото отличие – почетния знак на Областния управител за изключителните и заслуги в популяризирането ценностите на Европейския съюз и доброволчеството сред младите хора. Областният управител връчи отличието на Илиана Иванова в Брюксел, на вечерта, посветена на представяне забележителностите на област Стара Загора в Европейския парламент. На събитието присъстваха българските министри Делян Добрев и Николай Младенов, българският еврокомисар Кристалина Георгиева, кметовете на Стара Загора и Казанлък – Живко Тодоров и Галина Стоянова, председателите на Общинските съвети Емил Христов и Николай Златанов, зам. кметовете на община Стара Загора Иванка Сотирова и Йордан Николов, директорът на ОДМВР ст. комисар Алекси Алексиев, и представители на Европейската народна партия. На 6 ноември, от 18.00 ч. в Европейския парламент бе представен филм за Долината на розите и се откри изложба с фотографии от град Стара Загора. Специален гост бе световно известната прима Веселина Кацарова.

Родената в Стара Загора Илиана Илиева, евродепутат от ГЕРБ, презентира България и Старозагорски регион, като подчерта, че в страната ни има повече от 400 000 паметници на културата, 38 културни резервата, 160 манастира и 9 обекта на Юнеско, които могат да бъдат посетени. В словото си евродепутат Илиана Иванова сподели: «Това събитие е и повод за мен да се сбогувам, тъй като ще напусна този парламент в края на годината. Това е последната ми възможност като евродепутат да донеса частица от моя роден град в столицата на Европа». На 1 януари 2013 г. Илиана Иванова ще смени Надежда Сандолова като представител на България в Европейската сметна палата за следващите шест години.

Областният управител Недялко Недялков е категоричен, че старозагорката Илиана Иванова е била най-активния български депутат в Европейския парламент и със своята дейност е допринесла изключително много за добрия имидж на област Стара Загора и България в Европа. Областният управител изрази намерение Илиана Иванова да бъде предложена за удостояване със звание „Почетен гражданин на Стара Загора“ през следващата година.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram