Областният управител на Стара Загора Гергана Микова представи новия директор на РЗИ – Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова представи пред екипа на Регионална здравна инспекция – Стара Загора новия директор д-р Станимир Станков.

Д-р Станков е в системата на Инспекцията от 1991 г. Той е магистър по медицина, със специалности „Обща хигиена” и „Хигиена на храненето”, има и магистратура „Стопанско управление – Здравен мениджмънт”.

Досегашният директор на РЗИ – Стара Загора д-р Златина Нанева беше освободена от заеманата длъжност, считано от 2 март 2020 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Областният управител на Стара Загора се отчете за срещите си с индийския бизнес елит

Възможностите за инвестиции и туризъм в Старозагорски регион е представил областният управител на Стара Загора Недялко Недялков пред колегата си генерал-губернатора на Делхи г-н Тенджендра Канна. Заедно с областните управители на Бургас, Варна, Разград и Габрово, г-н Недялко Недялков се срещна с губернатора на Делхи на 15 октомври.

Акцент в представянето на регион Стара Загора областният управител е поставил върху енергетиката и възможностите за инвестиции в нови мощности. Интерес у индийската страна е предизвикала и програмата за създаване на проектна компания, собственост на Министерство на икономиката, за изграждане на карго летище Стара Загора, което ще спомогне за стокообмена между Изтока и Европа. Идеята е презентирана на бизнес – форума и от министър Делян Добрев. Розопроизводството и производството на розово масло са предизвикали реален интерес за търговска дейност от индийска страна. Областният управител Недялко Недялков е представил възможностите за туризъм, културните и исторически забележителности на област Стара Загора. В разговора с генерал-губернатора на Делхи областният управител е подчертал и възможностите за обучение на индийски студенти в редица специалности на Тракийския университет. На срещата са обсъдени още и възможности за инвестиции в селското стопанство и животновъдството, в областта на електрониката и машиностроенето, предвид наличието на висококвалифицираната работна ръка.

Областният управител на Стара Загора бе в състава на официалната българска делегация, водена от министър Делян Добрев за провеждането на 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно техническо сътрудничество, която се проведе на 15-16 октомври в Индия.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram