Ново техническо оборудване за казанлъшкия театър предвижда концепция за усвояване на средства по европейска програма – Видео

В зала „Любомир Кабакчиев“ на Община Казанлък се проведе публично обсъждане на „Комбинирана концепция за подпомагане на сценичните изкуства“ с използване на инструментите по програма BG16FFPR003-2.001 – Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) с  водещ партньор – НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов“ и с участието на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ – град Казанлък. Концепцията обединява 8 театъра, НАТФИЗ, Министерство на културата и Сдружението „Съюз на артистите в България“. Общата стойност на инвестициите за театъра на Казанлък е 307 000 лева, които ще послужат за доставка, монтаж, настройки на озвучителна техника, художествено осветление на Културен център Алиоловата къща, обясни директорът на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ Нели Шабанова.  В концепцията е заложено и създаване на ключов регистър на сценичните обекти в страната.

На представянето на „Комбинирана концепция за подпомагане на сценичните изкуства“, организирано от Областния информационен център – Стара Загора, присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, заместник-кметовете Даниела Коева и Аксения Тилева, началници на Дирекции, служители на Община Казанлък, представители на културни институции и заинтересовани граждани. Сред поканените бе и директорът на Сатирата Калин Сърменов.

Презентация: https://drive.google.com/file/d/1rGuSvJNmHHZogQXh8xtg2O9xwXe8pRvx/view

Анкета: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAzgFIpme0JOFkyvQPitVPATiwuC140g5mWWRfX7YS9P-raw/viewform

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram