Нови площадки между блоковете прави Общината

Четири нови парка ще бъдат изградени в Казанлък на мястото на непривлекателни и неизползваеми досега междублокови пространства.

 

В момента активно се работи по новия парк на ул. „Старозагорска“, източно от бул. „Никола Петков“. Тук ще бъдат създадени зелени и цветни площи, площадка с детски съоръжения, спортен кът с тенис на маса и маса за тихи игри – шах, табла, карти. Заедно с това ще се изгради и паркинг за автомобили.

Дейностите се изпълняват от Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.

 

Вторият парк е на ул. „Батак“. В междублоковото пространство вече са поставени нови детски съоръжения, а малчуганите от съседните блокове не губят време и активно използват люлките и пързалката и ритат топка през ваканционните дни. Тук ще бъде възстановена и каменната чешма. Паркът се изгражда от Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“.

 

Третият парк, който предстои да бъде изграден, е в междублоковото пространство, източно от бул. „Розова долина“. Тук се предвижда да бъдат обновени детските съоръжения, да се създадат условия за приятни игри на децата и занимания на възрастните хора, както и да се изградят нови паркоместа. Паркът се изгражда по проект, финансиран от ПУДООС по Националната кампания „За чиста околна среда“ 2014 г. Община Казанлък спечели този проект, наречен „Да съхраним нашето утро“,  за създаване на зона за отдих, спорт и игри, като финансирането от ПУДООС е в размер на 10 000 лв.

 

Съвсем скоро ще започне създаването на нова зона за отдих и игри в междублоковото пространство до филиала на ЦДГ № 15 „Звънче“ в ж.к. „Изток“ (бившата ЦДГ № 22). С това новите локални паркове в различни краища на Казанлък, изградени само през тази година, стават четири.

Бул. Розова долина - сегашно състоие на междублоковото пространство

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram