Майка поиска помощ: Нямам възможност да осигуря на децата си лаптопи!

Връщането на дистанционното обучение за всички ученици от понеделник продължава да разделя родителите на противници и радетели на новите временни мерки, с които скептиците се шегуват, че ще останат до пролетта. Сериозно изпитание за финансовите възможности в условията на фалити и безработица е осигуряването на информационния комфорт на децата, а телефонът, лаптопът или компютърът ще имат важна роля в образователния процес, колкото и да не ни се иска. Мярката подлудява родители на повече от две деца, за които новите правила са истинско наказание.

Помощ от съгражданите си потърси и самотна майка на три деца, с малък бизнес, който е стопиран на три пъти от държавата заради пандемията. Ето и какво ни написа 38-годишната Димка от Казанлък, с молба за помощ:

„Уважаеми казанлъчани! Уважаеми родители! Казвам се Димка Георгиева и имам малък бизнес с цветя, който в рамките на една година фалира 3 пъти и едва се справям финансово. Самотна майка с три деца съм, които са ученици във 2-ри, 3-ти и 5-ти клас. В момента притеснението ми е най-вече за предстоящото дистанционно обучение, защото нямам възможност да осигуря на децата лаптопи. Имаме един компютър, за 4 човека, защото и на мен ми трябва за работа.“

Ако имате възможност и желание да помогнете на Димка, свържете се с редакцията на PressTV или на 0899566855!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram