Нова инициатива в Бузовград – в памет на Ванко

Паметната плоча на Иван Седмаков, детето от Бузовград, прегазено от пиян и дрогиран шофьор през ноември 2022 г., е напълно завършена, съобщават организаторите на кампанията. Дарителските средства са напълно усвоени за лобното място, похода, който беше направен в негова памет през септември тази година и за отбелязване на годишнината от смъртта му. Паметната плоча бе поставена в края на месец юли, като средствата за нейното построяване бяха събрани след направени дарения от приятели, близки и жители на казанлъшкото село. В памет на Ванко жители на Бузовград и граждани от община Казанлък засадиха 15 дръвчета в подножието на местността „Мегалита“.

На 11 ноември ще се навърши точно година от трагедията. За този период от време бузовградчани организираха десетки протести, настоявайки за безопасност на пътя и справедливо наказание за убиеца на детето. В памет на Ванко предстои още една инициатива в центъра на селото. На 15 ноември пред сградата на читалището на децата от селото ще бъдат раздадени торбички и фенерчета за велосипедите (със знак „Пазете децата ни, те се виждат“).

„Нека заедно отбележим и почетем светлата памет на нашия Ангел. Да сме до близките в този ден и да им покажем, че не са сами в болката си. Да се помолим, да има възмездие – убиеца да бъде наказан за стореното“, гласи призива за организираното събитие идната седмица, като часът ще бъде оповестен допълнително.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram