На 9 юни Казанлък избира и „Царица на долината на розите“

На 9 юни от 19.00 часа в ДК „Арсенал“ ще се поведе конкурсът „Царица на Долината на розите“ под патронажа на Мис България 2011 Ваня Пенева. През 2007 г. тя спечели именно този приз „Мис на Долината на розите“, а по-късно същата година участва вконкурса „Мис Туризъм Свят“ в Китай. През 2011 г. Ваня Пенева стана най-красивата българка.

В конкурса „Царица на Долината на розите“ тази година участват 16 момичета. Кандидатките за короната са от Общините Казанлък, Карлово, Павел баня, Сопот, Гурково, Калофер и Мъглиж. Първата подгласничка на Царица Роза 2012 година Ивона Балъкчиева и Светлана Стоянова са двете кандидатки, които ще представят Община Казанлък в конкурса.

В спектакъла, посветен на красотата и любовта, зрителите ще видят изпълненията на формация „Танца на вятъра“, на танцьорите от Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски“ и на първия българси Мюзик Айдъл – Невена Цонева, която ще пее за казанлъчани и гостите на Кзанлък и на конкурса.

Журито се председателства от Мис България 2011 Ваня Пенева, а членове са народни представители,

представители на общините, участващи в конкурса, както и двама специални членове – Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговско-промишлена камара, и г-жа Чанюан Лиу, кореспондент на Балканите за Китайската национална телевизия.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram