М.Михайлов: Специализираната прокуратура нагло лъже българските медии

С най-голямо учудване Михаил Михайлов прочел прессъобщението на Специализирана прокуратура от 10.11.20 г., в което се твърди, че Специализираната прокуратура го е привлякла отново към наказателна отговорност за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост (престъпления по чл. 108, ал. 2 и чл. 325, ал.2 от НК), пише самият той в имейл до Пресс ТВ.

Всъщност, единственото вярно в прессъобщението е точно това, както и това, че отново незаконно Михаил Михайлов е бил арестуван, този път за 72 часа“, твърди старозагорският журналист.

Преди седмица от Специализираната прокуратура съобщиха, че е привлечен отново към наказателна отговорност Михаил Михайлов от Стара Загора за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост, защото на 7 септември тази година на неустановено място в гр. Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел деянието си на видео и същия ден го публикувал в интернет пространството. По тези обвинения с прокурорско постановление му е наложено задържане за 72 часа.

„Всичко в това прессъобщение е пълна лъжа и манипулация“, заявява Михайлов и опровергава:

    “ 1. Прокуратурата твърди, че Михаил Михайлов е осъден за подобно престъпление на 18.07.19 г. от Специализиран наказателен съд на 1 година и 10 месеца условно с 4 годишен изпитателен срок. Твърдението е абсолютно невярно и Специализираната прокуратура знае много добре това, тъй като на 03.11.20 г. със свое Решение № 159/20 г. по наказателно дело № 506/20 г. Върховен касационен съд отмени тази присъда и върна делото за ново разглеждане от Специализиран наказателен съд – това е второто поред връщане на делото на първа инстанция и това му гледане от Специализиран наказателен съд ще бъде третото, тоест до сега вече два пъти престъпната Прокуратура на Р България не можа да осъди Михайлов, няма да може и сега, защото в нито един от видеоклиповете си той не използва българското знаме. Всеки може да влезе в сайта на ВКС и да провери истинността на това твърдение: Решение № 159/20 г. по наказателно дело № 506/20 г. е публично.

     2. В нито един от видеоклиповете си Михайлов не използва националното знаме на Р. България – няма никакви доказателства той да използва този парцал. Напротив, всички доказателства сочат, че Михайлов използва просто един друг парцал (не националното знаме на Република България), и другия парцал прилича донякъде на знамето на престъпната Република България, но не е знамето според изискванията на Закона за държавния печат и националното знаме на Република България.

     3. Прокуратурата в своето прессъобщение пропуска да уведоми медиите, че всъщност прокурорската преписка и досъдебното производство е започнато по сигнал на Михаил Михайлов, който той внесе в Специализираната прокуратура под № 1949 на 23 септември 2020 г., тъй като някои медии бяха писали, че той се бил измочал върху българското знаме на 7 септември 2020 г. и той настоя за прокурорска проверка истина ли е това. Какво се оказа, Михаил Михайлов иска да изчисти името си, а вместо това получава 72-часово задържане и ново обвинение… Това може да се случи само в престъпната държава България!!!

     4. Предвид, че престъпната българска Прокуратура вече няколко пъти си позволява да формира обществено мнение чрез неверни и манипулиращи прессъобщения до медиите, които прессъобщения целят да изкарат Михаил Михайлов последния лумпен и престъпник, от днес 15.11.2020 г. Михаил Михайлов, или неговият пресцентър, който не се намира в България, редовно ще уведомяват българските медии какво се случва по делата на Михайлов, както и предварително ще обявява часовете и датите на тези дела и съдилищата, в които делото ще се гледа!  Освен това ще уведомява предварително медиите за всички бъдещи протестни акции на Михайлов. Освен това, докато не е отново незаконно арестуван Михаил Михайлов се ангажира, че ще отговаря на всички въпроси на медиите по телефон, имейл или при контакт с журналистите – на живо или на запис! Досега Михайлов се въздържаше от коментари, за да не влияе върху безпристрастността на Съда, но след пълните безобразия на Прокуратурата вече никой няма да се държи коректно!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram