Музиканти заснеха клипа си на язовир „Копринка“ в памет на Дани от „Ice Cream“

Музиканти написаха песен в памет на свой колега. „Озаглавена „Прероден“, тя е посветена на скъп за нас човек, отдал живота си на българската хип-хоп музика в България – Даниел Димитров ICE (1982-2022) от група „Ice Cream“, научаваме от авторите на парчето.
„Инструменталът и аранжимента на музиката са негови, именно заради това, решихме текстът, написан от рап изпълнителя Борислав Титов – БОКО, да бъде мотивиращ и силен, какъвто беше самият Даниел Димитров! Вярваме, че той ще продължи да живее, чрез музика си, защото влагаше сърце и душа в нея и заради това единодушно озаглавихме този проект „Прероден“, споделя за Presstv.bg Диана Иванова. Идеята за проекта е нейна. Тя е и последната спътница в живота на Даниел Димитров.


Клипът е заснет от Петьо Станков на едно от най-красивите места в България, а именно язовир „Копринка“. „Имаше нещо магично в онази вечер на снимачната площадка, тъй като точно тогава феноменът „червеното северно сияние“ беше озарило небето над държавата ни и допринесе за кадрите на видеото“, разказва ни Диана.
Специално участие в клипа взима младата група от гр. Монтана – „Sweet Poison“, създадена на 03.03.2022 г. Тя има зад себе си главно авторски парчета, предимно в стил pop-rock и alternative rock. В проекта се включват Петко Петков (Пецата, на Бас китарата, Георги Яврийски – Барабани, Анели Георгиева – Ритъм китара, Габриела Радованова – Вокал и китара и Кристина Първанова – Вокал.
В клипа участва и Денис Алиев, който е единственият солен артист в България и допринася с лика на Даниел във видеото, както и самата Диана Иванова.
„Всички бяхме ентусиазирани и приехме проекта много сериозно и отговорно. Въпреки студа и препятствията по време на снимките, се сплотихме като екип заради каузата.
Клипът вече имаше своята премиера в края на миналата седмица и е с много положителни отзиви. Голяма част от феновете споделят, че се припознават в живота на Дани и като него се е налагало да преодоляват трудности, разчитайки най-вече на себе си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram