“Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства” в Казанлък се преобразува в специализиран “Музей на фотографията”

Посетителският център „Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства“ в Казанлък се преобразува в специализиран „Музей на фотографията“ – културен институт по смисъла на Закона за културното наследство (ЗКН) и Закона за закрила и развитие на културата (ЗЗРК). За това е гласувано решение от Общинския съвет. 

Директорът на музея-Стефан Папукчиев споделя, че идеята за музей е инициирана от гилдията на фотографите в града още през 2009 година, а през 2015 година посетителският център отваря врати. Постепенно мястото е припознато, както от местната общност, така и от чуждестранни фотографи, създава важни връзки с редица институции и през годините активно допринася за културния живот в града.

Музейният директор споделя, че основният мотив за трансформацията е, че това  би открило възможности за кандидатстване по европейски програми и би повдигнало авторитета на центъра.

Стефан Папукчиев споделя, че досега центърът е натрупал богат технически и снимков архив.

Източник: Пресцентър на Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram