Музей „Ахинора“ отваря работилница за мартенички утре

Сигурни сме, че много от децата в Казанлък знаят кой е художникът Иван Милев, не само, защото е роден в този град, а и защото е нарисувал една от най- загадъчните картини, която е нарекъл „Ахинора“. Коя е Ахинора? Тя е била жена на хан Аспарух и според една от легендите е направила първата мартеница. Това се случило, когато преди много векове ханът преминал Дунава и Ахинора изгубила връзка с него. След като дълго чакала вест, накрая тя завързала на крака на лястовица пресукан бял и червен конец, и я пуснала да лети, за да отнесе послание за здраве и любов до любимия човек.
А вие дали сте правили мартенички? Знаете ли как се правят? Ще се радваме да ни покажете или да ни се доверите заедно да изработим мартенички за любимите ви хора.

Ние ще ви очакваме в Музей „Ахинора“, за да сътворим най-вълшебните мартенички. А защо да не си поговорим за Баба Марта и пролетта, за красивата и загадъчна Ахинора, а току-виж си припомним и някое стихче за мартеничките.

Всички необходими материалите са осигурени от нас, а от вас ще очакваме да донесете най-широките си усмивки.

Работилничката е предназначена за деца от 5 до 12 години.

Ще се радваме ако ни се обадите предварително да заявите гостуването на вашето дете в подготвяната от нас работилница за мартенички.

Телефон за записване: 0896017254
Дата и час: 24 февруари (събота) от 11:00 ч.
Място: Музей „Ахинора“, град Казанлък, площад КИАЦО

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram