Множество класове под карантина в старозагорските училища

Все повече паралелки в българските училища преминават към дистанционна форма на обучение заради епидемията от COVID-19. Само две седмици са изминали от старта на учебната година, а вече десетки училища са поставени под карантина заради случаи на заразени деца или учители. Поредните засегнати училища е в Стара Загора.

Паралелка от професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер” е поставена под карантина заради ученик с положителен тест за коронавирус. В ГПЧЕ “Ромен Ролан” под карантина са поставени три паралелки, след като четирима ученици и един учител са регистрирани с положителни PCR тестове.

С положителен тест за коронавирус от миналата седмица е и ученик от Средно училище „Иван Вазов”. Паралелка деветокласници е под карантина. Под карантина заради положителен PCR тест на десетокласник е и паралелка в Професионална гимназия по електротехника “Джон Атанасов“, информират от bTV.


В професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък един ученик е с положителен тест в 11 А клас и класът е карантиниран. В основно училище село Гранит, Община Братя Даскалови директорът е с положителен тест и не се налага карантиниране.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram