Коледен базар ни потапя в свят на вкусове и аромати

На кулинарния Коледен базар в центъра на Казанлък, вкусът става част от празничната магия. Щандовете преливат с ароматни изкушения, предлагайки на посетителите несравнимо гастрономично изживяване.

Посещението ни очаква щанд на работилничка ,,Бисквитките“ към сдружение ,,Бъдеще за децата“ , където ни изкушават с бутикови сладки, изработени от младежи с увреждания, които творят и създават красиви и вкусни сладки.

Тази вълшебна работилничка дава шанс за реализация и социалното включване на младежи с увреждания.

Дневния център за деца с увреждания ни предлага изящни сувенири, изработени от малчуганите. На базара е представен и Дом за възрастни хора 3, с различни плетива,дело на майсторството на жените там.

Можем да се насладим на разнообразие от първокласни месни продукти на щанд с приготвени на място пред нас. Там откриваме разнообразие от стекове, суджуци, кюфтета, ребра и шишове, както и възможност да се закупят сурови продукти от витрината.

За ценителите на тестени изделия базарът предлага разнообразие от всякакви печива и ароматно кафе. В седмиците на коледната тематика, там можем да открием домашен щолен, тиквеник, пайове, меденки, Коледен козунак, Коледни бисквитки.

Този своебразен празничен гурме парад предлага на посетителите възможността да се потопят в свят на вкусове и аромати.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram