Колеги и пациенти излязоха на протест в подкрепа на лекар

Въпреки горещото време, десетки колеги и пациенти на общопрактикуващия лекар д-р Диана Девлова излязоха на протест пред Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Те изразиха подкрепата си към д-р Девлова, чиято практика беше заличена от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Причината за мярката е, съдебно дело заведено срещу нея. Още по време на протеста обаче, стана ясно, че е дошла заповед от Агенцията за възстановяване практиката на д-р Девлова.

Дело заведено преди 6 години от родители на дете лекувано от д- Девлова, става причина за създалата се ситуация. По делото обаче,  тя оправдана и въпреки това Агенция „Медицински надзор“ заличава практиката и така оставя около 2 300 пациенти, сред които много деца, без личен лекар. На днешния протест в нейна подкрепа освен колеги се включиха и пациенти, и родители на деца обезпокоени от това, че остават без личен лекар.

Докато течеше срещата на директорът на РЗИ – Стара Загора с нейни пациенти и колеги, пристигна заповед за възстановяване на нейната практика, която беше оповестена от д-р Ваня Карабойдева директор на РЗИ- Стара Загора.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram