Кметът на Стара Загора не иска охранители в нощни заведения с криминално минало

Лица с криминални прояви да не работят като охранители в нощните заведения. Това поиска кметът на Стара Загора Живко Тодоров от представители на нощни заведения по време на среща, на която присъства и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

Тодоров посочи, че, в случай че искането му не бъде удовлетворено, община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.

По думите на кмета има практика, която е установена със съответните документи, че лица, които са криминално проявени, нерегламентирано присъстват в нощни клубове, носейки облекло „охрана“ и по този начин се избягва законът, според който тяхното съдебно минало трябва да бъде чисто.

Той обясни, че тъй като тези лица не са назначени на договор, няма законово основание полицията да предприеме съответните действия и призова тази практика да бъде прекратена доброволно. Във времето се създават предпоставки за инциденти и не бива такива лица да имат достъп до този вид дейност, категоричен е Тодоров.

„Веднъж проявили агресия, е много вероятно да извършат повторно такова деяние“, каза той и подчерта, че целта на администрацията е да има ред в тези заведения.

Повод за реакцията на старозагорския кмет е случаят с обезобразеното 18-годишно момиче от своя приятел Георги Георгиев, за когото стана ясно, че работи именно като охрана в нощен клуб.

нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram