Кметът на Казанлък и Царица Роза 2012г. заминават на официално посещение в Япония

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова заминава на официално посещение в Япония по покана на кмета на Мунаката Хироми Тании. В Мунаката делегацията от Казанлък ще се срещне и с председателя на Общинския съвет Токимуне Танака и общински съветници. Предвидени са редица посещения, едно от които е в основно училище „Ошима“, множество срещи с представители на бизнеса, неправителствени организации, с Асоциацията за дружба с България и др.

Кметът Галина Стоянова ще посети и град Фукуяма, където ще бъде преподписан Меморандумът за партньорство между Община Казанлък и Асоциация „Фукуяма-България“ с председател Сасаки Шигецуна.

По време на посещението си в Казанлък това лято почетният консул на България в Япония Шиничи Мунемаса връчи личната покана на кмета Хироми Тании до кмета Галина Стоянова за визита в японския град през м.септември. Вече 12 години от 12 до 28 септември в Мунаката се провежда Фестивал на България, където гостува фолклорният ансамбъл „Арсенал“ с художествен ръководител Христо Стоянов. По време на фестивала се представя български фолклор, традиции, бит, култура и национална кухня.

Връзките между Казанлък и Мунаката датират от 2000 г. През 2010 се подписа и официален Меморандум за сътрудничество, касаещ развиване на двустранните взаимоотношения и задълбочаване на контактите в сферата на културата, образованието, туризма, бизнеса, младежките дейности.

По покана на Мунаката заедно с кмета Галина Стоянова за Япония пътува и заместник-кметът по програми, проекти, младежка политика и хуманитарни дейности Лилия Цонкова. За Страната на изгряващото слънце лети и Царица Роза ‘2012 Нели Славова.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram