Кампанията на д-р Гечеви и Ротари клуб Казанлък вече е национална

Стартиралата преди повече от три години кампания на д-р Юри Гечев, д-р Гергана Гечева и д-р Стоимен Гечев за профилактика на гръбначните заболявания вече е национална. Фамилията е носител на множество специализирани отличия и сред тесните специалисти в тази област в България.
От МОН в специално писмо до началниците на регионалните управления на образованието призовават за активна работа и включване в кампанията.
Тя е подкрепена от Синдиката на българските учители, Асоциацията по физикална и рехабилитационна медицина и Ротари България.
Първоначално кампанията бе стартирана от докторите Гечеви, които дълги години абсолютно безвъзмездно извършваха профилактични прегледи в Казанлък и региона. Техният апел е медици от цялата страна да се включат в провеждането на прегледи, които продължават само няколко минути, но могат да доведат до преодоляването и лечението на тежки гръбначни изкривявания сред подрастващите.
В рамките на националната кампания се предвижда да бъде направен национален скрининг на децата и последващи действия от специалисти по физикална медицина.
С резултатите от изследванията ще бъдат запознати както класните ръководители в училищата, така и родителите.
Навременните действия могат напълно да предотвратят усложнения от сколиоза и други гръбначни болести.
Целта е провеждане на ежегодни профилактични прегледи, с които безвъзмездно отново ще се заемат лекари от цялата страна.

https://www.facebook.com/RotaryKazanlak

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram