Казанлък ще посрещне доброволци от Португалия, Грузия, Испания и България

Доброволци от 4 държави – Португалия, Грузия, Испания и  България ще пристигнат в края на юни за 59 дни в града ни по първата част на проект с наименование „Еко бъдеще“ на МЦР – Взаимопомощ“. С новия проект първо ще посрещнем 7 младежи от общо 16 души, които градът ни ще приеме в различни периоди.

За време от 9 месеца тук ще пребивават още двама доброволци, както и други 7, но на по-късен етап, разказа инж. Мария Славова, председател на неправителствената организация.

Всички посочени дейности са насочени към опазване на околната среда и измененията в климата и целят да накарат повече младежи да не оставят екологичен отпечатък.

В края на миналия месец и в момента продължават два доброволчески проекта на организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“, насочени към екологията в еко център „Зелена Европа“ с. Средногорово.

По новите дейности в средата на юли в продължение на 2 седмици ще се проведе еко академия, насочена към деца, в продължение на академията, която се осъществи през месец април 2024 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram