Казанлък се е справил добре със снегопочистването

18 хиляди лева е струвало снегопочистването на Казанлък, извършено от общинското комунално предприятие за месеците декември и януари.  Кметът на Казанлък Галина Стоянова, отправи благодарности към директорът на общинското предприятие Николай Чалъков за добре свършената работа по снегопочистването. През снежните месеци общинската фирма е поддържала инфраструктура от 110 километра улици. Не са били отменени курсове на градския и междуградски транспорт, с изключение на 7 курса към гр. Шипка заради нулева видимост.

540 тона пясък са хвърлени по казанлъшките улици и около 220 тона сол. За населените места 1400 тона пясък и 640 тона сол.

За обслужване на 4-токласната пътна мрежа е извършено пряко договаряне с фирма, за което е платен наем от 19 600 лева за четири специализирани машини за снегопочистване и опесъчаване.

Средно цената за снегопочистване е била 30 лева на километър и 38 за опесъчаване, но има сключени договори с фирми на час извършена дейност, което е много по-изгодно, коментира директорът на комуналното предприятие Николай Чалъков. Отговорът на Чалъков, бе по повод питане на общинския съветник Пламен Караджов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram